Foci NB II: Fontos győzelem

0
371

Nagyon szép és egyben nagyon fontos győzelmet aratott csapatunk vasárnap. Toldi Gábor együttese a Budafokot fogadta. Nem indult jól a mérkőzés számunkra, hiszen a vendégek már a 9. percben megszerezték a vezetést. A fiúk azonban nem törtek össze, és nagy mentális erőről tettek tanúbizonyságot. Nem sokáig késett a válasz, Vankó Imre tekert a hosszúba szögletből. A második félidőben is voltak helyzetek, gólt szerezni azonban csak a BSC tudott, ráadásul kettőt is. Előbb Winkler András juttatta vezetéshez együttesünket, miután Kojnok Zsolt beadásából bólintott a kapuba, majd a hajrában Gyurácz András állította be a 3-1-es végeredményt. Győzelmének köszönhetően csapatunk elmozdult a kiesőzónából, és 33 ponttal a 17. helyen áll.

A régiós rangadónak különösen nagy volt a tétje, ugyanis a Budaörs és a Budafok egyaránt a bennmaradásért küzd, Toldi Gábor (Budaörs) alakulata kieső helyről várhatta a két gárda Árok utcai összecsapását. Ősszel nem született gól ebben a párosításban, vasárnap délután azonban ideális futballidőben nyílt sisakos, élvezetes mérkőzést játszottak a felek.

A Budafok négy győztes mérkőzéssel a háta mögött várhatta a budaörsi találkozót, amelyet jobban is kezdett, tíz perc sem telt el, amikor Adorján Krisztián szépségdíjas találatával előnyhöz juttatta csapatát (0–1). Sokat nem kellett várni a válaszra, a játékrész feléhez érve Vankó Imre szögletből tekert a hosszúba, Oroszi István tehetetlen volt (1–1). A budafokiak kapusa a szünet előtt ütközött a gólszerzővel, így a fordulás után már Horváth András állt a gólvonalon.

A második félidőben sem unatkoztak a szurkolók, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a legközelebb Winkler András járt a gólhoz, lecsúszott beadása a keresztlécen csattant. A budaörsi balszélső nem sokkal később már ünnepelhetett, miután Kojnok Zsolt beadását a hosszúba fejelte, megfordítva a mérkőzést a házigazdának (2–1). A hajrában fellazult a Budafok védelme, a kegyelemdöfést Gyurácz András vitte be, a Budaörs pedig a kiesés elkerüléséért zajló harc szempontjából rendkívül fontos győzelmet aratott riválisa felett. 3–1

Toldi Gábor értékelése:
Rendkívül fontos győzelmet arattunk. Hátrányból sikerült nyernünk, így még inkább rászolgáltunk a három pontra. Többet tettünk a sikerért, keményen dolgoztak a srácok.

A következő fordulóban a Soroksár lesz az ellenfél. A mérkőzést vasárnap (04.17.) 17 órától játsszák.

Bővebben ITT.

Korábbi cikkeink a csapatról: ITT

Forrás: BSC1924 és Nemzeti Sport,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here