3 sport, amit érdemes kipróbálnod a nyáron

0
56
Itt a nyár, a napsütés és a jó idő, ilyenkor pedig mindenki szívesebben választja a kültéri sportolást egy edzőterem helyett. Amennyiben te is olyan alternatívát keresel ami kellően megmozgatja izmaid, és még a legmelegebb nyári napokon is felfrissít, akkor ezt a 3 sportot neked találták ki!

Úszás

Az úszás a legegyértelműbb választás lehet egy forró nyári napon, hiszen hidegebb vízben hűsölhetünk, felfrissülhetünk, izmainkat is kellően átmozgathatjuk de közben izületeinket is kíméljük vele. Bár az úszás olyan sport amit egész évben űzhetünk, hidegebb évszakokban például uszodákban róhatjuk a hosszokat fel-alá, nyáron viszont lehetőségünk van meglátogatni természetes vizeket is, ezáltal pedig kevésbé monotonná válik.

SUP bérlés

Ha már vízpartról és sportolásról beszélünk és az úszás egy idő után a legszebb természetes vizekben is monotonná válik, ajánljuk a SUP bérlés lehetőségét és a SUP deszkán való evezést. Férfiak, nők, gyermekek számára is egyaránt szórakoztató aktív kikapcsolódást nyújthat a SUP bérlés, mindemellett pedig nagyobb csoportokban is űzhető.

Sportolás szempontjából sem utolsó választás, hiszen a test minden izmát átmozgatja, az úszáshoz képest pedig még nagyobb terhelést jelent és komolyabb erőkifejtésre is van szükségünk hozzá.

A SUP deszkázás hosszabb túrákra is alkalmas lehet, nagyobb távokat is könnyedén bejárhatunk vele, hiszen egy túra SUP deszkára például kajakülés is rögzíthető, így ülve is élvezhetjük az evezést és a felfedezést. Sokan nem is tudják, de SUP deszkákból nem csak merev változat létezik, hanem felfújható is, utóbbit pedig könnyen szállíthatjuk bárhová, hiszen egészen kis méretűre lehet összecsomagolni őket, és pár perc alatt felfújhatjuk egy elektromos pumpa segítségével.

Jóga 

Akik esetleg nyugodtabb nyári sportot keresnek, vagy akár már gyakorlott jógázók, a sportot nyáron szabadtéren is űzhetik. A természet közelsége, ezt az egyébként is harmonikus és nyugodt sportot pedig csak még élvezhetőbbé és frissítőbbé teheti. Végezhetjük kertünkben, vagy zöld parkokban de akár vízparton is. Akik pedig imádják a víz közelségét, a második pontban említett SUP deszkázással is ötvözhetik jógarutinjukat. A SUP deszkák választékában ugyanis, a fitnesz és a jóga külön kategóriáknak is örvend.

Egy ilyen SUP deszka pedig képes kellő stabilitást és biztonságot nyújtani egy víz felszínén lebegő jógagyakorlat sorozatnak is, tehát szabadon és békében élvezhetjük rutinunk közben a víz relaxáló ringatását, egy SUP segítségével. Majd ha véletlenül unatkoznánk az úszást is bevonhatjuk programunkba, és csobbanhatunk egyet a SUP deszka tetejéről.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here