25 milliót osztott ki az önkormányzat a helyi civileknek

0
386

Erre az évre 55 civil szervezet( 31 egyesület és 24 alapítvány) kapott nyílt pályázat keretében közel 25 millió forint támogatást az önkormányzattól, egyenként néhány tízezer forinttól kezdve maximum mintegy félmillió forintig.

A 2017. évi költségvetésből 55 civil szervezet( 31 egyesület és 24 alapítvány) kapott nyílt pályázat keretében közel 25 millió forint támogatást az önkormányzattól, egyenként néhány tízezer forinttól kezdve maximum mintegy félmillió forintig. (Ez azon felüli juttatás, ami az év elején elfogadott költségvetésben önálló soron szerepelt.) Pályázni öntevékenységre épülő  szakmai, generációs vagy szabadidős programokkal, illetve kulturális, művészeti, sport és ifjúsági rendezvényekkel lehetett, illetve az ehhez kapcsolódó éves működési költségeik finanszírozására fordítható a vissza nem térítendő támogatás.

A támogatott szervezetek között szinte az összes helyi oktatási intézmény alapítványa megtalálható, az egyesületek között pedig nagy múltúak (például Bobák nyugdíjas, Budaörs Bretzfeld Barátri Társaság), néhány olyan, melyek támogatása néhány évvel ezelőtt, amikor megalakultak a közvélemény szerint tevékenységük jellege miatt vitatható volt, de működésükkel cáfolták a vádakat (például bridzs klub /képünkön/  és „Sörcsap”), és néhány újabb (például Párkapocs). Hogy pontosan ki és milyen összeget kapott, itt található:

Határozat egyesületekről

Határozat alapítványokról

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here