Az Orbánnak írt nyílt levelet még alá lehet írni

0
483
1. A tiltások, fenyegetések és az általánosnak mondható fásultság ellenére eddig 9934 támogató aláírás érkezett az ország minden részéről. (Alább részletezem az eloszlásukat.)
2. Miniszterelnök úrnak továbbra sincs sehol, semmikor 3 perce arra, hogy a levelet és a támogató aláírásokat átvegye.
3. Az aláírásgyűjtést folytatjuk, és a közvéleményt, valamint a miniszterelnököt hetente tájékoztatjuk az aktuális aláírók számáról. Meggyőződésünk, hogy lesz majd annyi az aláírók száma, hogy a személyes átvételre sem mondhat nemet. (Nincs még végleges döntés róla, de gondolkodunk egy parlament, vagy karmelita kolostor elé szervezett levélátadó demonstráción.) 
4. Mivel a levelünkhöz csatlakozó kollégáknak azt ígértük, hogy az aláírásaikat csak személyesen Orbán Viktornak adjuk át, ezért május 23-án, fél 2-kor a Miniszterelnöki Kabinet Levelezési Osztálya kijelölt munkatársának csak a nyílt levelet adjuk oda a 292 budaörsi indító aláírással. A többi támogató aláíró számáról tájékoztatjuk a hivatal képviselőit, és rajtuk keresztül is üzenjük újra a miniszterelnöknek, hogy azokat személyesen vegye át. (Az aláírásokat azért csak Orbán Viktornak adjuk át, hogy neki ne csak politikai, hanem személyes felelőssége is legyen abban, hogy a “magyar bürokraták” ne “szemezgethessenek” az aláírók között.)
5. Az aláírók számának részletezése:
Budapest – 2881
Megyeszékhelyek és egyéb megyei jogú városok – 2137
Egyéb települések – 4916
(Megyeszékhelyek és egyéb megyei jogú városok településenkénti bontása: Békéscsaba – 12; Debrecen – 25; Dunaújváros – 129; Eger – 45; Érd – 130; Győr – 145; Hódmezővásárhely – 0; Kaposvár – 103; Kecskemét – 145; Miskolc – 73; Nagykanizsa – 28; Nyíregyháza – 24; Pécs – 364; Salgótarján – 0; Sopron – 0; Szeged – 205; Székesfehérvár – 190; Szekszárd – 36; Szolnok – 58; Szombathely – 84; Tatabánya -160; Veszprém – 169; Zalaegerszeg – 12)
6. Még mindig sok kolléga tájékoztat bennünket arról, hogy vezetőjük megtiltja nekik a nyílt levél aláírását. Nekik álljon itt példaként egy 1700 lakosú dunántúli település iskolája, ahonnan három levelet is kaptam: Elsőben tájékoztatott, egy kolléga, hogy nyílt levelünk minden szavával egyetért, de a polgármester és az igazgató megtiltotta nekik az aláírást. Másodikban küldték azt az aláírólistát, melyről csak az igazgató neve hiányzott. Harmadikat az igazgató küldte, és kérte, hogy a korábbit cseréljük erre. Büszkén vállalta, hogy a testületük – immár vele együtt – 100%-ban aláírta.
7. A köznevelési intézményeknek a napokban küldünk egy újabb tájékoztató levelet, de emellett kérjük a “képben lévő” kollégákat is,hogy segítsék munkánkat azzal, hogy a környezetükben, ismeretségi körükben lévő munkatársaikat tájékoztatják. Már az is nagy segítség, ha a honlapunk címét ( https://budaorsi-level.webnode.hu/ ) eljuttatják nekik.
 
Tisztelettel a szervezők nevében: Tollner József