14 kutya elpusztult a menhelyen a tegnapi tűzben

0
606

„Állatmenhelyen keletkezett tűz vasárnap reggel Törökbálinton, a Nyereg utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók a harminc négyzetméteres melléképületet eloltották, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését. A törökbálinti hivatásos tűzoltók a még izzó részeket eloltották, az épületet átszellőztették és átvizsgálták. A menhelyen huszonegy kutya volt, a tűzben tizennégy elpusztult”  – ennyi áll a mai hivatalos közleményben, amit a Katasztrófavédelem adott ki.

A menhely vezetőjét egyelőre nem tudtuk elérni, de egy ott dolgozó volt munkatársat, jelenleg támogatót igen, aki szerint az épületben is jelentős kár keletkezett, ezért ezekben a napokban főként cserepet, téglát, sódert és más építőanyagokat várnak, az állatok ellátását segítő adományok mellett.

Egy másik rendszeres támogatójuk szerint  „nagyon sok a feladat, két mamakutya kicsinyei is magukra maradtak, öt kutyát kórházba vittek, ahol oxigént kaptak, de ők is különös ápolást igényelnek, és az épület helyreállításához első lépésben le kell bontani a hátsó részt. Az anyagok felajánlása mellett ezért a legsürgősebb egy olyan építőipari szakember jelentkezése lenne, aki kedvezményes díjért dolgozna.”

Frissítés: a Budaörsi Állatmenhely vezetője, Cuadrado Alarcon Alfa a fentieket annyival egészítette ki laptársunknak, hogy a hátsó karantén helyiségükben keletkezett a tűz, az első szakmai vélemény szerint az elektromos radiátor hibásodott meg.

A menhely honlapja ITT érhető el, illetve a 06 70 601 6701 mobilszámon lehet üzenetet hagyni, vagy személyesen a helyszínen érdeklődni.

Fotó: archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here